Tine Tkalec - uspešen mladi ribič RD Ljutomer
Tine Tkalec - uspešen mladi ribič RD Ljutomer

V času počitnic je rad namakal trnek za svojo dušo. Tako se je tudi 9. julija z očetom odpravil lovit ribe v reko Ščavnico. Začutil je močan prijem. Precej časa sta se borila Tine in riba, dokler ni na pomoč priskočil oče Vladimir, da sta skupaj potegnila ribo na suho. Imela sta kaj videti. Tine je ujel kapitalnega krapa. Meritve so pokazale dolžino 76 cm in težo 8,5 kg. Za Tineta je ta kapitalni ulov dodatna vzpodbuda za nadaljnja usposabljanja v športnem ribolovu

Ribiška družina Ljutomer je že v preteklosti vzgojila mnogo uspešnih mladih ribičev. V zadnjih letih se je interes mladih za vključitev med ribiče nekoliko zmanjšal, zato pa je načrtno delo z manjšim številom mladih ribičev toliko bolj uspešno. Mentor mladih ribičev Dušan Mihorič s svojimi pomočniki skrbi za usposabljanje ribiškega podmladka. Program usposabljanja temelji prvenstveno na varstvu narave in življenja v vodi s poudarkom na humanem odnosu do ujete ribe. Za uspešen ribolov pa je potrebno obvladovanje različnih ribolovnih tehnik in priprava ribiškega pribora. Ribiška tekmovanja na različnih nivojih pa so pravi pokazatelj uspešnosti strokovnega dela mentorjev mladih ribičev.

Tine Tkalec, enajstletni ribiški navdušenec, je že globoko zakorakal v svet športnega ribolova. Že drugo leto se udeležuje vseh usposabljanj v ribiški družini, zvezi ribiških družin in RZS. Letos je bil udeleženec tabora mladih ribičev Slovenije v Črnomlju. V prvi tekmi v lovu rib s plovcem je zasedel odlično 2. mesto. Ekipa ZRD Pomurja, v kateri je bil najuspešnejši tekmovalec ravno Tine, pa je v ribolovu zasedla skupno 4. mesto. V letošnji tekmovalni sezoni je uspešno tekmoval v Pomurski ligi v kategoriji tekmovalcev U-14, kjer se je uvrstil na državno prvenstvo. Svojo tekmovalno znanje pa je preizkusil tudi že na mednarodnem tekmovanju v sosednji Madžarski.

Ljutomerski ribiči mu iskreno čestitamo.

Ribiška družina Ljutomer
Mota 76, 9240 Ljutomer
Telefon: 02 58 48 651 GSM: 041 730 090
E-pošta: info@rd-ljutomer.si ali
         rd-ljutomer@siol.net