RIBIŠKI SEJEM - BRNO, ČEŠKA
9.3.2013 smo skupina devetih ribičev, članov naše RD  in v lastni režiji, odpotovali v R. Češko, natančneje v Brno, kjer je potekal velik ribiški sejem. Zbrali smo se okrog 4.30 ure zjutraj ter po približno 420 km vožnje, ob 11.00 uri, prispeli v omenjeno mesto.

Pred vhodom na sejmišče, smo poravnali vstopnino po osebi v višini 160 KČ (približno 8 EUR), nato pa vstopili proti večjim dobro označenim halam, v katerih so razstavljali različne panoge – v eni hali je bilo tako sejem in prestavitve ribiške opreme, v drugi otroških stvari ipd… Mi smo se seveda napotili v halo z ribiško opremo ter se tam po predhodnem dogovoru, razkropili vsak v svoji smeri. Ob vstopu v halo, smo od vsega tistega bleska in ogromne različne ponudbe kar onemeli ter se sprva stežka odločili v kateri smeri se odpraviti oz. kje z ogledom pričeti, vendar časa je bilo na pretek in  tako si je vsak po svoje našel svojo smer in kotiček  - eni kraparska oprema, drugi splošni ribolov tretji pa so bili pač samo srečni, da so zraven… Če povzamem vtis iz sejma, bi povedal takole. Za ogledati je bilo ogromno, veliko novitet – od priborov (palic, rol, dodatkov..) do najrazličnejših predstavitev ribiških vab – predvsem bojlijev in vsega kar je povezano z njimi (tam smo tudi srečali našega predstavnika Mišela Zadravca) do predstavitev raznih jezer, rek in ostalih lokacij za ribolov in turizem. Med predstavniki smo tako opazili zelo znane ribiške znamke kot so Nash, Shimano, Daiwa idp. Ter tudi neznane ponudnike, ki so sejem izkoristili za svojo promocijo. Kot sem tudi opažal, se je največja masa ljudi gibala okrog cenejših ponudnikov, saj so cene znanih proizvajalcev bile nenormalno zasoljene in nedosegljive za marsikateri žep (tudi naš). Ugotavljali smo (pa ne prvič) da so nasploh cene na sejmišču zasoljene in da se tam nasploh ne izplača kupovati, saj bi pri naših trgovcih za isti izdelek, plačal znatno manj.. To se je dokazalo tudi v praksi, saj od nas vseh devetih ribičev, noben razen enega ni kupil nič.
Po približno treh urah hoda po sejmišču in poprej po dolgi in naporni vožnjo, smo že pošteno čutili lakoto in žejo, zato smo z ogledom počasi končali ter se napotili do našega kombija, kjer smo lakoto in žejo potešili. Ampak seveda, če smo na Češkem, katero je znano po dobrem in kvalitetnem pivu, smo se še peš napotili v center mesta in tam »okupirali« njihovo znano pivnico. Na izbiro smo imeli več različnih vrst piva, ki pa so v povprečju stale 1,10 EUR. Čas je v prijetni družbi hitro minil in po dveh rundah, smo se počasi odpravili nazaj do našega vozila ter odpotovali domov…
Za sam ta predel – do mesta Brna moram povedati, da smo glede okolice bili kar razočarani, saj je ob cesti bilo ves čas izredno umazano (plastenke, vreče, smeti…) in človek dobi občutek, da je njihova čistilna služba malo zaspala oz. da se glede tega nihče preveč ne sekira. Mesto Brno ( z okrog 400.000 prebivalci) je bilo bolj urejeno, vendar pa preseneča dejstvo, da valute EUR ne sprejmejo radi, če pa že, potem pa je menjalni tečaj zelo krut do nas, kar sem tudi sam občutil na svoji koži.
Skratka, potovanje je bilo – predvsem zaradi dobre družbe, zelo zanimivo in hkrati poučno za nas, ki še na češkem nismo bili.

PS: Spodaj si lahko ogledate nekaj foto utrinkov iz izleta.


Lep pozdrav!

Napisal:
Boris

Ribiška družina Ljutomer
Mota 76, 9240 Ljutomer
Telefon: 02 58 48 651 GSM: 041 730 090
E-pošta: info@rd-ljutomer.si ali
         rd-ljutomer@siol.net